Alles wat je moet weten over mantelzorg, stress en dementie
Mantelzorger word je vaak vanzelf. Zorgen voor iemand met dementie kan dankbaar zijn, maar soms is het zwaar. Zo zwaar dat stress en (over)belasting op de loer liggen.

De workshop  ‘Alles wat je moet weten over mantelzorg, stress en dementie’ is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers die voor een zorgvrager met dementie zorgen.

Je kunt bij deze workshop terecht voor tips/handvatten en advies rondom stress-vermindering en omgaan met onbegrepen (probleem)gedrag bij de zorgvrager met dementie.

We begrijpen dat je als mantelzorger vele ballen in de lucht te houden hebt zoals

Regelzaken

Omgaan met het dementiële beeld

Combinatie werk/privé

Onderhouden van je sociale contacten

Voor wie

Mantelzorgers die voor een partner, familielid, buurman, buurvrouw, kortom iemand met dementie zorgen.

Inhoud van de workshops

De workshopgevers Karin de Smit en Lida Waterlander hebben ervaring met deze omstandigheden. Zij zijn ervaringsdeskundigen.

We weten hoe lastig het is om constant alert te zijn op tijd en activiteit. Dagelijks weer in de gaten houden of de zorg gecombineerd kan blijven met je privéleven, je hobby’s die je zo leuk vindt en je werk (als je werkzaam bent bij een werkgever of als ZZP-er werkzaam bent).

Je doet er alles aan om te voorkomen dat je uitgeput, (over)vermoeid of burn-out raakt. En dat wil je graag zo houden: voorkomen dat je burn-out wordt of chronische stress gaat opbouwen.

Wij hebben in de afgelopen jaren vele tips en handvatten verzameld. Deze waren voor ons zo waardevol dat wij ze nu doorgeven.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan:
  • Wat is stress en waarom is het belangrijk om de symptomen op tijd te herkennen?
  • Wat is er nodig om als mantelzorger op de been te blijven
  • De rol van het geheugen bij mantelzorgers en mensen met dementie.
  • Tips/handvatten voor thuis.

Ervaring van de deelnemers:

minder roofbouw

Na jarenlange mantelzorg, een drukke baan, en de zorg voor mijn moeder, was mijn motortje op. Door deze workshop zal ik minder snel nog roofbouw op mezelf plegen.

Herkenbaar

De voorbeelden uit de praktijk maken de inhoud van de workshop begrijpelijk en herkenbaar.

Datum en locatie

Prijs: € 75,00

Datum:  wordt nog gepland
Tijd:13.00 – 16.00 uur

maximum aantal deelnemers: 16

Bij minimaal 12 deelnemers gaat de workshop door.

Locatie:

 

 

De workshopleiders

Karin de Smit

Karin de Smit

Eigenaar Manage Vitaal

De workshopleider is Karin de Smit. Zij is gezondheidscoach met een brede ervaring in het geven van workshops en presenteren tijdens grote bijeenkomsten.

 

 

Haar achtergrond is verpleegkundige met de specialisatie geriatrie. Zij heeft gewerkt als manager binnen de profit- en non-profitsector.

In de 12 jaar dat zij als psycho-sociaal begeleider (kortweg gezondheidscoach) werkt, heeft zij vele opleidingen gevolgd om individueel en groepen te kunnen begeleiden bij stress/burnout, rouw/verlies en BreinOmgevingMethode van Anneke van der Plaats. Tevens is zij ervaringsdeskundige op het gebied van mantelzorg.

De aanpak die zij inzet kun je omschrijven als: helder, stapsgewijs, empathisch, kundig, professioneel, praktisch, concreet, op maat.

Lida Waterlander

Lida Waterlander

Eigenaar Waterland Consult Organisatieadviseur, trainer/coach bij BreinCollectief

 

 

 

Haar achtergrond is Verpleegkunde en Onderwijskunde. Ze heeft zich gespecialiseerd in Omgevingszorg voor mensen met dementie en heeft meer dan 25 jaar werkervaring in dementiezorg en onderwijs.
Bekleedde management functies in verpleeghuizen en volwassenenonderwijs. Zij ontwikkelde de eerste cursus op het gebied van Validation in Nederland en organiseerde hiervoor ook de eerste congressen.
Is lid van het Breincollectief van dr. Anneke van der Plaats en ontwikkelde opleidingen en workshops op het gebied Omgevingszorg voor mensen met dementie. Zij verzorgt cursussen en trainingen, adviseert en implementeert de Brein-Omgeving Methodiek™ in instellingen voor gezondheids- en welzijnszorg. Tevens is zij ervaringsdeskundige op het gebied van mantelzorg.

 

www.breincollectief.nl