Eerste hulp bij stress en vermoeidheid

foto boek

Eerste Hulp bij Stress en Vermoeidheid  door Frank Schaper

ISBN:9789055945078

Wil jij eerst weten hoeveel stress-signalen jij scoort?

Ga naar deze pagina: De Top 50 stress-signalenlijst

 

50 signalen om een burnout te herkennen, 51 tips om hem te voorkomen. Zo begint de titel van het zelfhulpboek ‘Eerste hulp bij stress en vermoeidheid’. Bij het openslaan van de kaft zie je een mindmap van ‘HET SCHAPER BURNOUTMODEL’ . Dit model is een leidraad voor het ordenen van de tips in zeven hoofdstukken, die elk zeven tips bevatten.

De tips gaan over Diagnose, Privé, Werk, Karakter, Leefgewoonte, Schrijven , Actie en als extra nog twee aanvullende tips. Je krijgt inzicht in de meest voorkomende gezondheidsklachten op het ontstaan van stress en/of burnout. Hoe je van stressklachten en vermoeidheid kunt herstellen of deze kunt voorkomen.

De auteur, Frank Schaper, heeft op grond van zijn ervaringen als personal coach een lijst van stress/burnout klachten samengesteld die je in kunt vullen. Het heet de ‘Burnout Top 50’. Een soort stressbarometer waaruit volgt in welke mate je bezig bent om op te branden. Als je de lijst een aantal weken dagelijks invult, zul je de verschijnselen stuk voor stuk leren herkennen en er beter op reageren.

Handvatten

De tips in het boek zijn handvatten en geven veel inzicht in de oorzaak en in stand houden van stress- en vermoeidheidsklachten. Het download Excel-bestand ‘Burnout Top 50’ is op de website www.frankschaper.nl te vinden. Een aantal casussen vind je in dit boekje.

Hoeveel signalen zijn er nodig om tot actie over te gaan? Met de tips in dit boek kun je zien welke rol jij, welke rol je omgeving en welke rol op dit moment spelen in je stress-en vermoeidheidsklachten.

Het boek heeft grappige en herkenbare illustraties van de strip-psychiater Sigmund, getekend door Peter de Wit. Een vlot leesbaar boekje voor een ieder die gezond leven belangrijk vindt.

 

Klik hier om het boek direct te bestellen.

Heb je de Top 50 stress-signalen ingevuld?

Wat vind je van de tips?

Stuur gerust een berichtje als je aanvullende handvatten wilt hebben.